Corona regels: De route in H29 is lineair en als er 15 personen binnen zijn, wordt u gevraagd even te wachten in de hal.
Tijdens de weekend van KUNSTROUTE RENKUM is de projectruimte van Scarabee een verzamellocatie voor het werk van zes kunstenaars: Agatha van Amée, Ellen Grote Beverborg, Sylvia Evers, Wout Herfkens, Lieke van Rooijen en Hetty van de Zande. Zij pakken uit in een ruim opgezette expositie en tonen werken die zij dit weekend te koop aanbieden.
AGATHA VAN AMÉE nodigt de bezoeker uit om met je ogen door haar enorme zwart-wit tekeningen te dwalen. Met houtskool en krijt – wellicht het oudste tekenmateriaal – tekent zij persoonlijke en collectieve herinneringen. Al kijkend kan ieder uit deze fragmenten op zoek gaan en associatief een eigen verhaal te destilleren.
ELLEN GROTE BEVERBORG (1960) schildertlandschappen die voornamelijk gevuld zijn met planten, bloemen en vogels . Naast haar kleurrijke werk ontstond een serie gelaagde bijna transparante witte schilderijen. Deze roepen een ijle ‘tussenwereld’ op : een onzichtbare werkelijkheid achter de zichtbare materiële wereld die vooral gevoelsmatig ervaren kan worden. De kleurrijke aardse landschappen en de etherische witte werken vormen een sterk contrast in haar oeuvre
SYLVIA EVERS (1971 maakt met haar keramische beelden, poëtische, verstilde voorstellingen, van het menselijk lichaam, symbolische handelingen en dierlijke gedaanten. De symboliek van het dierenrijk in relatie tot de mens staat vaak centraal in haar werk, waarin zij deze twee werelden soms letterlijk laat samensmelten.
WOUT HERFKENS (1962) maakt beelden waarin hij aspecten uit geloof en mystiek combineert met maatschappelijke ontwikkelingen en elementen uit het dagelijks leven. Het religieuze wordt vermengd met het aardse; het tragische met het komische; introspectie en lijden met lichtvoetigheid en spel. Deze mengeling van betekenissen krijgt vorm in een diversiteit aan materialen. Naast klei, ijzerdraad en hout hergebruikt hij materialen zoals kruis- en heiligenbeelden, kleding, speelgoed, hondenhaar en veren.
LIEKE VAN ROOIJEN (1973) laat zich inspireren door grote thema’s als vergankelijkheid, identiteit, verbondenheid, levensloop en verlies. Naast beeldend en textiel werk maakt zij gedichten en muziek die op zichzelf staan maar ook nauw met elkaar verbonden zijn. Zij zoekt manieren om onderliggende emoties een stem te geven en hiermee anderen te beroeren of aan te zetten tot denken. Voor haar textiele werken gebruikt Lieke vooral gedragen textiel. Verwassen roze kan een prachtige kleurnuance worden als een textiele penseelstreek. Het spelen met wat er voor handen is ervaart zij als een uitdaging.Lieke werkt zowel vrij als in opdracht.
HETTY VAN DE ZANDE (1953) is geboren in Curaçao en dat verklaart haar inspiratie: zoals de Hollandse landschapskunstenaar opgetogen kan worden van het weidse landschap met rivieren is voor haar de Caraïbische onderwaterwereld een belangrijke inspiratiebron.
Werkend met klei ontstaan in haar handen als vanzelf organische en geometrische vormen zoals die aan te treffen zijn in de zee. Haar werk is zowel krachtig als verfijnd met thema’s als groei en vergankelijkheid, micro en macro. Naast keramiek toont Hetty tijdens de Kunstroute ook haar kunstenaarsboeken in leporellovorm.
Locatie: De ingang van De Hes vind u bij de rotonde ‘Arnhems Buiten’:
volg de route Jacobiberg en de borden waarop H29 is aangegeven.
Ook staat het hek aan de Klingelbeekseweg (naast nr. 37) open!